X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Republica Moldova ar putea avea un sistem de stocare a energiei electrice în baterii

30 mai. 08:15   Politică
3310 1

Statele Unite ale Americii au alocat 85 de milioane de dolari pentru ca Republica Moldova să procure un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipament suplimentar pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care se află astăzi în țara noastră.

Banii aceștia fac parte din pachetul de sprijin al Statelor Unite pentru sectorul energetic din Republica Moldova, de 300 milioane de dolari, anunțat anul trecut, a precizat prim-ministrul, Dorin Recean.

Șeful cabinetului de miniștri de la Chișinău a fost împreună cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la stația electrică de la Brăila, unde vor fi instalate baterii de stocare a energiei electrice. Ulterior, oficialii au susținut o conferință de presă.

„Acesta este doar unul dintre multiplele exemple prin care reafirmăm parteneriatul solid dintre țările noastre. Datorită suportului pe care l-am primit de-a lungul timpului din partea SUA, Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative pe plan economic și în consolidarea instituțiilor. Vom continua să implementăm reforme esențiale în domeniul economic, al justiției și în lupta împotriva corupției, pentru a asigura un viitor prosper și sigur pentru toți cetățenii noștri. Sprijinul SUA rămîne crucial pentru atingerea acestor obiective ambițioase”, a punctat premierul Dorin Recean.

„O mare parte din activitatea noastră cu Moldova este de a o ajuta să își edifice securitatea energetică. Și vedeți asta și în ziua de azi. Cu acest proiect vrem să ajutăm Moldova să își edifice infrastructura. Aceste acumulatoare de scara mare sînt capabile să stocheze energia poate să facă o diferență mare”, a declarat Antony Blinken.

6
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?