X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Replici tăioase între Natalia Morari și Dumitru Alaiba

7 aug. 13:54   Politică
8456 0

Între jurnalista Natalia Morari și Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a apărut o dispută în mediul online în privința companiei străine, Sumitomo, care activează în domeniul automotivelor la noi, dar care ar urma să plece din Moldova din cauza că i-ar fi fost aplicate amenzi de sute de milioane de lei, notează Noi.md.

Despre cazul companiei Natalia Morari a anunțat recent în cadrul unei emisiuni de-ale sale online. Jurnalista a specificat că Sumitomo ar urma să plece din țara noastră, după ce ar fi fost amendată cu 268 milioane de lei.

Aceste declarații nu s-au lăsat fără replică din partea ministrului Dumitru Alaiba, care a scris în rețelele sociale că aceste afirmații nu corespund adevărului.

"{..} Compania are o istorie veche de peste cinci ani cu Consiliul Concurenței. Inițiată încă de guvernele oligarhilor. Această investigație a ajuns în judecată, iar următoarea ședință este în octombrie. La ședință a fost invitat și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Vom reprezenta acolo interesele economiei și investitorilor {...}", a scris Alaiba.

În urma postării oficialului, Natalia Morari a menționat, la rîndul său, într-o intervenție online că ea, înainte de a vorbi depre sancțiunea aplicată Sumitomo, s-a documentat, jurnalista prezentînd în acest sens și unele acte. Mai exact, ea a atașat o Hotărîre a Consiliului Concurenței din data de 25 mai 2022, semnată de președintele Consiliului, Alexei Ghețescu, dar și o decizie a Curții de Apel.


"De ce nu vreți să lăsați Sumitomo în pace? E un exemplu pentru alți investitori ce se poate întîmpla, dacă refuză să plătească {...}. Conform deciziiei Curții de Apel, care a analizat strea întreprinderii, o amendă atît de mare va expune riscului toată investiția și ar putea duce la faliment {...}", a punctat jurnalista.

41
1
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав