X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4162

Renato Usatîi: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, trebuie restabilită

11 sep. 08:29   Politică
17 ore in urma 2118 0

Renato Usatîi a criticat dur decizia guvernării PAS de a închide Universitatea Agrară „doar ca să pună mîna pe terenuri și clădiri”.

În cadrul emisiunii „Moldova Live” de la Exclusiv TV, președintele Partidului Nostru” a declarat că atunci cînd va ajunge la putere va restabili această instituție de învățămînt, notează noi.md cu referire la unimedia.

„Eu nu am dreptul moral să vin la putere și să nu restabilesc Universitatea Agrară, care trebuie să devină o carte de vizită pentru țară. La această universitate trebuie să aducem experți din toată lumea. Ceea ce au făcut ei este ca, de exemplu, într-o școală profesională unde sînt croitorese au integrat și sudorii. Nu îi duce capul la nimic”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a vorbit despre situația critică din agricultură și nepăsarea guvernării față de problemele fermierilor. Potrivit președintelui Partidului Nostru, autoritățile au decis să introducă starea de urgență în agricultură, deoarece s-au speriat că în ajunul alegerilor prezidențiale fermierii vor veni cu tractoarele în centrul capitalei.


„Cei de la conducere vor introduce Starea de urgență nu pentru a soluționa problemele din agricultură, ci pentru a cîștiga timp să treacă peste alegerile prezidențiale. Totuși, fermierii sînt un bun exemplu cînd luptă pentru drepturile lor. La fel trebuie să facă și angajații la Căile Ferate din Moldova, dar și reprezentanții altor domenii”, a mai spus liderul ”Partidului Nostru”.

În data de 13 iulie 2022 Guvernul PAS a decis închiderea Universității Agrare din Moldova, iar studenții și unii profesori au fost transferați la Universitatea Tehnică a Moldovei.

11
0
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав