X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

Renato Usatîi: PAS a dat indicație să mi se fabrice un dosar penal

26 aug. 16:14   Politică
6 ore in urma 1662 1

Renato Usatîi susține că guvernarea PAS a dat indicații ca pe numele lui să fie intentat un dosar penal pentru ”spălare de bani”. Președintele ”Partidului Nostru” a declarat în cadrul emisiunii ”Puterea e în adevăr” că actuala putere procedează exact, cum a făcut și Vlad Plahotniuc în anul 2014.

”Am ajuns astăzi în situația de a-mi crea din nou, ca în perioada lui Plahotniuc, un serviciu de combatere a spionajului, a filajului, și multe altele, pe care eram nevoit să le am atunci cînd trăiești într-o țară în care te poți aștepta la orice. Cu o zi înainte de lansarea în alegeri, ei dau indicații concrete pentru deschiderea unui dosar penal. În anul 2014, cu două luni înainte de alegeri, pe timpul lui Plahotniuc, mi-au fabricat un dosar pentru contrabandă de valută și spălare de bani, acuzîndu-mă că am cumpărat mașini și terenuri de joacă, pe care le-au calificat drept „spălare de bani”. Actuala guvernare face exact același lucru. Se intentează dosar penal pentru terenurile de joacă pe care le-am instalat în satele unde primarii noștri au cîștigat. Ei consideră că terenurile de joacă, pavajele, stațiile din inox și tot ce am făcut pentru oameni reprezintă „spălare de bani”, spune Usatîi.

Liderul ”Partidului Nostru” a mai precizat că actuala putere nu luptă cu fenomenul corupției, ci cu politicienii, transmite unimedia.info

”Pot să vă spun că pentru Maia Sandu acest lucru va avea consecințe foarte grave! Acesta este un act josnic. Declarați că vreți să mergeți spre UE, dar ați adoptat metodele lui Plahotniuc și credeți că astfel mă veți elimina din joc. Doamna Sandu și cei din anturajul ei, care și-au permis să dea indicații pentru deschiderea acestui dosar, vor plăti scump pe arena națională și internațională”, a declarat Usatîi.

Amintim că în perioada regimului Plahotniuc pe numele lui Renato Usatîi au fost intentate zeci de dosare penale, care ulterior au fost clasate de procurori.


PAS nu a comentat deocamdată aceste declarații.

1
3
3
5
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав