X 
Cutremure stiri: 509

Renato Usatîi: Neutralitatea, o politică externă echilibrată și relațiile reciproc avantajoase cu toate țările sunt garanția securității Moldovei! ©

16 oct. 12:47   Politică
2 ore in urma 1281 0

Candidatul la funcția de președinte Renato Usatîi este convins că garanția securității pentru Republica Moldova o constituie exclusiv statutul de țară neutră, o politică externă echilibrată și relațiile reciproc avantajoase cu toate țările.

Această declarație a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova la răscruce: bătălia pentru viitor”, cu participarea politicianului și comentatorului ucrainean Alexei Arestovici și a jurnalistului Iuri Romanenko.

„Moldovei, cu siguranță, nu îi trebuie NATO, dar nu avem nevoie nici de prezența armatei ruse. Întotdeauna am susținut statutul de neutralitate și, văzând ce se întâmplă în Ucraina, m-am convins din nou că am dreptate: nu avem nevoie nici de o bază militară americană la Mărculești, dar nici de o bază militară rusă. Dacă credem că aderarea la NATO va rezolva toate problemele, e aceeași poveste pe care o spun unioniștii – că pentru a crește pensiile și salariile trebuie să ne unim cu România. Dacă dai jos gardul dintre sărac și bogat, asta nu înseamnă că săracul va trăi bine imediat. Așa ceva nu se întâmplă!”, a declarat Renato Usatîi.

În acest context, Alexei Arestovici a întrebat: „Care sunt avantajele neutralității Moldovei în fața provocărilor și amenințărilor, cu posibilitățile reale foarte limitate pe care le are, din păcate, față de aderarea la o uniune strânsă cu România și aderarea la NATO și UE?”.

La această întrebare, Renato Usatîi a răspuns că prezența militară nu va duce la nimic bun și că pentru Moldova, principala garanție este neutralitatea, inclusiv din cauza faptului că Moldova este o țară multietnică:

„De aceea, doar suveranitatea reală și neutralitatea ne pot garanta liniștea! Umbrela NATO nu ne va ajuta. NATO, adică armatele altor țări, nu vor lupta pentru noi. Doar o politică externă echilibrată și relații normale, reciproc avantajoase cu toți sunt garanția securității noastre. Astăzi, peste 65% dintre cetățenii Republicii Moldova nu doresc aderarea la NATO și nu am dreptul să merg împotriva voinței a două treimi dintre cetățenii noștri”, a subliniat liderul Partidului Nostru.

*Publicitate electorala / Partidul Politic "Partidul Nostru" , candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova Renato Usatîi. Achitat conform contractului nr.1.01 din 30.09.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997

1
0
0
2
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав