X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4142

Renato Usatîi: Instituirea stării de urgență în agricultură nu mai poate fi amânată!

4 sep. 10:00   Politică
7 ore in urma 1882 0

Instituirea stării de urgență în agricultură nu mai poate fi amânată, declară Renato Usatîi. Președintele ”Partidului Nostru” spune că fermierii sunt la limită și ar putea din nou să iasă în stradă și să meargă direct la instituțiile statului, așa cum s-a întâmplat în anul 2020, când tractoarele urcau pe scările Parlamentului.

„Instituirea stării de urgență nu mai poate fi amânată! După ce au dat cu piciorul în toți agricultorii din țară, cei de la PAS riscă să se trezească nu doar cu proteste, ci și cu fermierii în birourile lor. Și eu voi susține acțiunile agricultorilor! Repet, oamenii își pierd pământurile, clădirile, tehnica și chiar familiile din cauza politicilor lor”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii ”Puterea e în adevăr”.

Usatîi a reiterat că fermierii cunosc cel mai bine problemele din domeniu și în echipa guvernamentală trebuie să fie obligatoriu un reprezentant al agricultorilor.

„Ceea ce mă deranjează cel mai mult este că PAS nu a îndeplinit promisiunea de a oferi fermierilor funcții precum consilier prezidențial, un deputat, un ministru propus de agricultori și câte un secretar de stat pentru Nord, Centru și Sud”, spune Usatîi.

Recent, liderul Partidului Nostru a cerut moratoriu la plata penalităților și executării silite în cazul creditelor pentru agricultori, să fie alocate fonduri suplimentare pentru fermieri și introduse facilități fiscale. Usatîi se arată indignat și de faptul că în Moldova nu există nicio strategie clară privind construcția sistemelor de irigare.


Fermierii din Moldova au anunțat că seceta le-a provocat daune majore. Cultura porumbului a fost afectată în proporție de 70-100%, iar plantațiile de floarea-soarelui – în proporție de 60-80%. Agricultorii au cerut de nenumărate ori instituirea stării de urgență, dar Guvernul a refuzat să o facă.

3
2
0
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав