X 
Cutremure stiri: 502

Renato Usatîi a prezentat un proiect de revizuire a Constituției care va garanta protejarea pământului de vânzarea către străini ©

2 oct. 16:26   Politică
2 ore in urma 2096 0

Moment de sinceritate pentru Maia Sandu și toți deputații din Parlament.

Candidatul ”Partidului Nostru” la funcția de președinte, Renato Usatîi, așa cum a promis anterior, a elaborat un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova, care să garanteze că pământul va rămâne în proprietatea exclusivă a cetățenilor țării.

Renato Usatîi a mers la Președinție pentru a transmite documentul și o scrisoare adresată șefei statului, Maia Sandu.

”În ultima perioadă oficiali ai Uniunii Europene au declarat în spațiul public, că în procesul de negocieri pentru aderarea la UE, Moldova trebuie să accepte liberalizarea pieței funciare, inclusiv vânzarea pământului către străini. Asemenea abordări și perspective pot afecta grav caracterul suveran și independent al statului nostru, sunt total inacceptabile și nicio declarație a politicienilor nu pot garanta inalienabilitatea pământului nostru, care aparține poporului Republicii Moldova. Nu punem la îndoială sinceritatea declarațiilor din ultima perioadă a mai multor deputați despre păstrarea dreptului de proprietate asupra pământului doar pentru cetățenii Republicii Moldova. În acest sens, vă oferim posibilitatea să confirmați declarațiile în fapte, prin inițierea acestui proiect de lege constituțională”, se arată în scrisoare.

Totodată, Renato Usatîi precizează că refuzul de a modifica Constituția va fi catalogat drept refuz de a garanta cetățenilor Republicii Moldova dreptul exclusiv de proprietate asupra pământului.

Liderul ”Partidului Nostru” a atașat la scrisoare și proiectul de lege, care prevede completarea articolului 9 din Constituție cu un alineat cu următorul cuprins: ”Pământul reprezintă proprietate exclusivă a cetățenilor Republicii Moldova.”

În proiect se mai propune completarea articolului 127 cu mențiunea că ”dreptul de proprietate asupra pământului poate fi deținut exclusiv de către cetățenii Republicii Moldova”, iar la articolul 128 se adaugă un punct cu prevederea că ”cetățenii străini și apatrizii nu pot deține, nici într-o formă (posesie, folosință sau dispoziție), dreptul de proprietate asupra terenurilor pe teritoriul Republicii Moldova”.

Renato Usatîi a adresat o scrisoare similară și către toți deputații din Parlament, cărora le-a prezentat același proiect de lege constituțională.

*Publicitate electorala / Partidul Politic "Partidul Nostru" , candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova Renato Usatîi. Achitat conform contractului nr.1.01 din 30.09.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997

5
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав