X 
Cutremure stiri: 504

Recean: ”Nu este totul ideal”

16 sep. 18:45   Politică
2002 0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la deschiderea Moldova Business Week 2024, care se desfășoară în perioada 16-20 septembrie, la Chișinău.

Cel mai important eveniment economic internațional al anului reunește peste o mie de oameni de afaceri, investitori și experți, care vor explora potențialul economic al țării noastre.

În discursul său, premierul Dorin Recean a accentuat că Guvernul își dorește să schimbe percepțiile antreprenorilor și să se asigure că oamenii de afaceri străini analizează Republica Moldova ca pe o destinație de a-și plasa investițiile. „Acest eveniment este o oportunitate ca să discutați cu oamenii, să vorbiți cu potențiali parteneri și să explorați noi oportunități”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului a accentuat cîteva aspecte esențiale care trebuie să motiveze oamenii de afaceri să investească în Republica Moldova. Este vorba despre accesul la o piață de desfacere largă, dezvoltarea pieței de capital, pregătirea resurselor umane bine calificate, precum și crearea unor reguli de activitate clare pentru întreprinzători.

„Eficiența instituțiilor statului este importantă, debirocratizăm și digitalizăm procesele. Nu este totul ideal, dar Guvernul îmbunătățește continuu serviciile pe care le oferă antreprenorilor”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului s-a mai referit la dezvoltarea infrastructurii de afaceri, a infrastructurii în domeniul energetic și rutier, măsurile de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, susținerea sectorului de cercetare și inovare.


În cadrul Moldova Business Week 2024, vor fi organizate 18 evenimente în patru regiuni-cheie ale țării: Chișinău, Edineț, Bălți și Ungheni. Acestea vor fi dedicate celor mai competitive domenii ale economiei naționale: imobiliare și IT, industria agroalimentară, electronică, turism și vinificație, industria farmaceutică și turism medical, industria auto.

2
0
1
5
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав