X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Recean: "Astăzi ne-am afirmat dorința de a fi parte din Europa unită"

21 mai. 2023,, 16:45   Politică
3232 0

Astăzi, cetățenii Republicii Moldova s-au adunat la Adunarea Națională "Moldova Europeană" pentru a ne afirma dorința noastră de a fi parte din Europa unită.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare prim-ministrul Dorin Recean, relatează Noi.md

El a menționat că în ultimii ani Moldova a avansat rapid pe calea integrării europene.

”Am obținut pentru producătorii și transportatorii noștri noi căi și avantaje pentru comerțul cu UE. Am obținut suport financiar pentru ca fiecare familie să treacă mai ușor de criza energetică provocată de Rusia.

Suntem în plin proces de pregătire a demarării negocierilor de aderare, un moment deosebit de important. Prin acest proces, ne alăturăm altor țări precum România, Polonia, Croația și țările Baltice, care au beneficiat de un puternic impuls de dezvoltare. Lucrăm ca să capacităm Guvernul să negociem eficient și țara noastră să fie pregătită pentru schimbări majore”, a declarat Dorin Recean.


Potrivit lui, moldovenii aspiră la valorile europene, la o economie stabilă și la un nivel de trai mai înalt. Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană va fi o recompensă binemeritată pentru progresul și angajamentul continuu al cetățenilor acestei țări în a construi o societate europeană modernă și prosperă.

”Astăzi, după mai bine de 30 de ani de incertitudini și controverse, spunem răspicat ce vrem și încotro ne îndreptăm. Alături de peste 80 de mii de oameni, suntem la Adunarea „Moldova Europeană” și spunem lumii că noi suntem Europa. Republica Moldova este europeană. Noi suntem europeni.
Noi, cetățenii Republicii Moldova, am aprobat azi rezoluția prin care spunem că Aderarea la Uniunea Europeană este drumul ales cu fermitate de Republica Moldova”, a subliniat prim-ministrul R.Moldova.

6
0
0
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?