X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Reacția PSRM, după plecarea Allei Dolință din parlament și partid

13 iul. 2022,, 11:58   Politică
3783 0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vine cu o reacție la cererea de demisie depusă de deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință.

Purtătoarea de cuvînt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat pentru newsmaker.md că motivele invocate de Dolință în cererea sa de demisie „nu îi sînt specifice”. Potrivit PSRM, argumentele exprimate de deputata BCS ar putea fi rezultatul unei presiuni.

„Bănuim că argumentele exprimate de Alla Dolință sînt rezultatul unor presiuni asupra Domniei Sale, or familia ei are activități economice pe teritoriul Ucrainei. Considerăm ca acest text nu este specific doamnei Dolință”, a declarat Carmena Sterpu.

Potrivit PSRM, Alla Dolință niciodată nu și-a exprimat poziția, nici în cadrul fracțiunii, nici în discuțiile cu conducerea PSRM, despre viziunea sa în raport cu situația din Ucraina.

„PSRM mereu a promovat mesajul de pace și dialog între părți în raport cu situația din țara vecină. Socialiștii sînt primii care s-au implicat activ în gestionarea crizei refugiaților”, a mai spus Sterpu.


De precizat că, deputata BCS Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărîre a fost publicat pe site-ul Legislativului. Potrivit cererii sale de demisie, Dolință părăsește și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, iar motivul este dezacordul cu politica formațiunii față de războiul din Ucraina.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?