X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1418

Reacția blocul „Împreună” la decizia CUB de a se retrage din cadrul blocului politic

10 aug. 12:00   Politică
4 ore in urma 1985 0

Blocul „Împreună” condamnă deciziile Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) de a ieși din cadrul Blocului și de a-și retrage suportul pentru candidatul acestuia la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu.

Acesta acuză CUB de „sabotaj al ideii de unitate și coalizare a forțelor politice pe eșchierul de centru-dreapta”. Precizările au fost făcute într-o declarație publicată în data de 9 august, scrie newsmaker.md.

„Blocul „Împreună” a luat act de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, de a se retrage din cadrul Blocului și califică o astfel de acțiune drept un sabotaj al ideii de unitate și coalizare a forțelor politice pe eșichierul de centru-dreapta. (…) Din păcate, influențele nocive ale oligarhilor fugari, se extind tot mai mult și afectează prin imixtiune și anumiți actori politici de pe segmentul electoral pro-european. (…) Astfel, considerăm decizia de ieșire din componența Blocului „Împreună”, una lipsită de consecutivitate logică și determinată de frustrări și ambiții personale. O astfel de abordare egocentrică și radicală a procesului politic, duce la dezbinarea și polarizarea societății, oferind șanse în plus, la alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru partidele oligarhice și antinaționale”, se arată în declarație.

De asemenea, Blocul „Împreună” a subliniat că candidatul pentru scrutinul prezidențial a fost ales prin alegeri interne – proces acceptat și contrasemnat de CUB. Astfel, acesta se declară consternat de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare de a-și retrage suportul pentru candidatul Blocului, deoarece, în turul II al alegerilor interne, CUB „l-a susținut” pe Octavian Țîcu.

Blocul „Împreună” a adăugat că „rămîne a fi unit și determinat să consolideze o ofertă politică alternativă, pro-europeană și veritabilă”. Acesta a anunțat că va depune, pe 12 august, la Comisia Electorală Centrală, documentele pentru înregistrarea Blocului Electoral „Împreună”, iar ulterior actele de înregistrare a candidatului Blocului pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, Octavian Țîcu.


Amintim că, pe 4 august, reprezentanții Blocului „Împreună” – inițial, format din Platforma DA, CUB, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării – au anunțat că ex-deputatul Octavian Țîcu este candidatul lor la alegerile prezidențiale din toamnă. Candidatura lui a fost aleasă în urma alegerilor interne desfășurate în Blocul „Împreună”, la care, pe lîngă fostul parlamentar, au mai participat liderul CUB, Igor Munteanu, și președintele Patidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Igor Munteanu a fost singurul lider al unuia din cele patru partide-fondatoare ale Blocului „Împreună” care nu a participat la conferința de presă pentru prezentarea lui Octavian Țîcu. Ulterior, în cadrul unei emisiuni televizate, politicianul a declarat că nu toate organizațiile CUB susțin candidatura lui Țîcu, iar formațiunea urmează să ia o decizie în această privință. Pe 9 august, Igor Munteanu a anunțat că CUB își retrage susținerea pentru Octavian Țîcu, iar această decizie „separă definitiv” partidul său de Blocul „Împreună”.

2
3
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав