Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

R.Moldova va primi un grant din partea Norvegiei

6 oct. 2023,, 13:45   Politică
2301 0

Guvernul Norvegiei este dispus să acorde țării noastre un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Resursele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice. Potrivit autorităților, acest lucru va avea drept rezultat și diminuarea costurilor medii ale gazelor naturale achiziționate.

De menționat că, anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

5
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?