Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PSRM va boicota referendumul pentru integrarea în UE

5 iul. 08:30   Politică
2487 2

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va boicota referendumul din toamnă, pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de către deputatul BCS, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră cu Mariana Rață” de la TV8.

Potrivit politicianului, referendumul este unul ilegal, deoarece legislația electorală a fost modificată în an electoral. Mai mult, deputatul consideră că referendumul este un instrument electoral pentru președinta Maia Sandu, pentru a cîștiga alegerile prezidențiale.

„Poziția PSRM o vom anunța după data de 8-10 iulie, cînd o să avem Consiliul Republican și împreună cu colegii deja vom anunța poziția public. În opinia noastră, la moment, de fapt nu este o noutate, acest referendum a fost inițiat ilegal. Legislația electorală a fost modificată în an electoral, ceea ce este o încălcare a legii și recomandărilor Consiliului Europei. Noi considerăm că acest referendum nu este despre integrarea europeană, dar este un instrument electoral pentru doamna Maia Sandu pentru alegerile prezidențiale. Nu poate avea loc acest referendum în ziua alegerilor prezidențiale, de aceea noi nu considerăm acest referendum legitim. Și pe motiv că R. Moldova abia începe negocierile cu UE, iar acest referendum urmează să aibă loc atunci cînd am trecut de negocieri. Asta înseamnă că cel mai probabil vom boicota acest referendum pe motiv că este o ilegalitate”, a declarat Vlad Batrîncea.

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sînt așteptați la urnele de vot pentru a răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Autoritățile susțin că organizarea alegerilor în aceeași zi va face posibilă economisirea a zeci de milioane de lei din bugetul de stat și va crește rata prezenței la urne. Pînă acum, PDCM, dar și partidele pro-ruse afiliate fugarului Ilan Șor au anunțat că vor boicota plebiscitul.

34
0
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?