X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

PSRM are un nou program: Interzicerea partidelor care pledează pentru lichidarea independenței RM

4 feb. 2021,, 10:40   Politică
3923 10

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are un nou program. Documentul a fost adoptat de Congresul și Consiliul Republican al formațiunii. Președintele PSRM, Igor Dodon, a precizat că programul este bazat pe edificarea unui stat modern, o politică internă și externă independente care să fie orientate exclusiv pe apărarea intereselor cetățenilor Republicii Moldova.

Programul PSRM este structurat pe zece capitole: 1- Statalitatea și neutralitatea; 2-Valorile istorice și tradiționale moldovenești, 3- Societatea interetnică; 4 - Politica externă pro-Moldova. Vectorul de Vest; 5 - Reunificarea țării - reglementarea politică a problemei transnistrene; 6 - Statul pentru oameni. Echitatea socială; 7 - Economie dezvoltată; 8 - Structuri de stat eficiente. Lupta cu corupția; 9 - Regiuni dezvoltate, orașe și sate moderne; 10 - Mediu înconjurător curat.

Conform programului, PSRM va depune toate eforturile pentru consolidarea identității moldovenești și edificarea unei societăți multietnice, pentru educarea spiritului patriotic și de conviețuire interetnică a generației tinere, respectarea istoriei, culturii și valorilor tradiționale a poporului moldovenesc.

Totodată, PSRM pledează pentru suveranitatea națională și puterea poporului exprimate prin organele de stat prevăzute în Constituție.

PSRM propune modificarea Legii Supreme prin care să se interzică organizarea referendumurilor care ar putea duce la lichidarea independenței Republicii Moldova. De asemenea, formațiunea militează pentru interzicerea prin lege a partidelor politice care pledează pentru lichidarea independenței Republicii Moldova.


Totodată, PSRM se declară pentru limitarea ingerinței din exterior în politica internă a țării, așa cum se întîmplă în multe state democratice, precum SUA, Federația Rusă, statele UE.

PSRM insistă pe statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova și recunoașterea acestuia de către Adunarea Generală ONU. Totodată, PSRM consideră necesară semnarea unei Declarații cu marile puteri prin care să fie garantat statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova

Formațiunea se declară împotriva participării ostașilor moldoveni în misiuni militare internaționale și pledează pentru alinierea la Mișcarea de Nealiniere. În prezent, aproximativ două treimi din statele ONU fac parte din Mișcarea de Nealiniere, care cuprinde 55% din populația mondială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав