X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procuratura confirmă că primarul PAS de la Bubuieci este învinuit de corupție

16 feb. 17:24   Politică
3329 1

Procuratura Anticorupție confirmă că primarul ales al comunei Bubuieci din partea partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexei Percemlî, este acuzat într-un dosar pornit pe fapte de corupție.

Mai exact, acesta este învinuit, alături de o femeie, de comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 42 alin. (2), 326 alin. (2) lit. b) din Codul penal, și anume – trafic de influență săvîrșit de două sau mai multe persoane, transmite NM.

Potrivit PA, cauza penală a fost instrumentată de Centrul Național Anticorupție (CNA), sub conducerea procurorilor anticorupție, fiind expediată în judecată în ianuarie 2021. La moment, cauza se examinează la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de judecătoarea Tatiana Bivol.

Conform acuzațiile aduse, Percemlî, împreună cu femeia alături de care este învinuit, ar fi pretins și primit de la un cetățean suma de 2000 euro, în vederea favorizării acestuia, în sensul eventualei angajări în cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Cazul ar fi avut loc în anul 2017.

Tot ei, potrivit PA, în anul 2018, sub pretextul influenței asupra angajaților CNA și ai PA, ar fi pretins de la un cetățean suma de 7000 euro și 15 000 lei, pentru a-i determina pe ultimii să-l scoată de sub urmărirea penală și pentru a contribui la restabilirea în funcția deținută anterior, primind 3000 euro în acest sens. Ulterior, potrivit PA, cei doi ar mai fi pretins de la aceeași persoană 6000 euro, primind 4000 euro și 15 000 lei.


„La moment, cauza penală se află la etapa cercetării judecătorești, și anume la audierea martorilor acuzării”, a mai precizat PA pentru NM.

PA menționează că orice persoană, acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni, este prezumată nevinovată atîta timp cît vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.

9
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?