Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Primăria Chișinău avertizează asupra riscului de delapidare a terenurilor municipale

26 iun. 16:43   Politică
2046 0

Viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic, a organizat astăzi, 26 iunie, o conferință de presă pe subiectul delapidării bunurilor proprietate municipală prin scheme frauduloase, făcînd referire la un teren amplasat în zona R6, zonă care ar permite construcția blocurilor locative, ceea ce îl face foarte atractiv.

„Am decis să organizăm această conferință pentru a atrage atenția asupra riscului ca acest teren de 3 ha să fie delapidat/furat. Dacă organele de drept, CNA, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Serviciul Fiscal nu vor interveni și opri acest atac raider, terenul va ajunge în proprietatea unor antreprenori în condiții netransparente, prejudiciind bugetul municipal cu peste 100 milioane lei”, a declarat viceprimarul.

În context, Irina Gutnic a menționat că municipalitatea va depune toate eforturile pentru apărarea proprietății municipale.

Amintim că, acum doi ani, prin scheme frauduloase care au început în anul 2011, Primăria Chișinău a fost obligată să achite 17 milioane de lei pentru un proiect inițiat cu anumite scopuri, dar care nu a fost dus la bun sfîrșit, „Locuințe pentru toți”. Insistăm ca în cazul prezentat astăzi să se implice de urgență organele competente.

„Din momentul preluării mandatului în anul 2019, niciun metru pătrat de teren nu se mai înstrăinează fără organizarea unei licitații publice deschise și transparente, iar toate înțelegerile care existau anterior pentru delapidarea proprietății municipale au fost contracarate. Nu mai există proteste și showuri cu mascați în PMC cum existau anterior, cînd se înstrăina proprietatea municipală sau se autorizau construcții ilegale”, a dat asigurări viceprimarul.


În ultimii ani, Primăria Chișinău a recuperat zeci de proprietăți municipale, care, anterior, au fost luate de la municipalitate prin diverse scheme, inclusiv:

-Recuperarea dreptului de proprietate municipal asupra sediului instituției de învățămînt și terenul aferent din bd. Cuza-Vodă 17/3, cu suprafața de 2,2 ha;

-Terenul cu suprafața de 1,2 ha din sectorul Buiucani, str. Ghidighici, 3/3;

-0,5118 ha au fost revendicate și înregistrate ca proprietate a mun. Chișinău în baza hotărîrilor judecătorești;

-Terenul din bd. Renașterii Naționale cu suprafața de 2 hectare;

-Și multe alte încăperi care au fost întoarse în proprietatea municipală.

Pe această cale, Primăria Chișinău solicită repetat celor care urmăresc interese meschine să se oprească și să nu delapideze bunurile publice.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?