X 
Cutremure stiri: 509

Prim-ministrul Georgiei, ofensat de comparația cu Moldova

15 oct. 18:45   Politică
23 ore in urma 4284 1

Prim-ministrul Georgiei, Irakli Kobakhidze a calificat drept insultătoare comparația țării sale cu Moldova.

Anterior, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că partidul de guvernămînt din Georgia scoate țara de pe calea spre Europa în autoritarism și a lăudat Moldova pentru rezistența guvernului în fața unor provocări fără precedent.

„Cît despre compararea Georgiei cu Moldova, este absolut insultătoare. Georgia depășește Moldova la toți parametrii, fie că este vorba de democrație, drepturile omului sau economie. Avem instituții de stat mai puternice. Aș dori să vă reamintesc că în Moldova au fost interzise partide și mass-media, nu există pluralism politic și mediatic”, a declarat Kobakhidze.

Potrivit prim-ministrului, „autoritățile nu vor acorda o atenție deosebită unor astfel de declarații, deoarece acestea sînt temporare - de îndată ce războiul din Ucraina se va încheia, relațiile Georgiei cu UE se vor restabili”.

Anterior, Irakli Kobakhidze a declarat că Georgia va adera la Uniunea Europeană (UE) înaintea Moldovei și Ucrainei, adăugînd că nicio circumstanță nu va împiedica acest lucru.

71
15
1
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав