X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou

2 iul. 20:15   Politică
2104 0

Modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale în domenii, precum economia, sănătatea, cultura, energia și protecția socială au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, relatează moldpres cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Oficialii au mai vorbit despre începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța sprijinului statelor membre ale blocului comunitar.

„Susținerea pe care am primit-o pînă acum ne motivează să continuăm reformele pe care le implementăm acasă, în beneficiul cetățenilor noștri, și să contribuim la pacea și securitatea regiunii”, a precizat șeful Executivului.

Totodată, premierul Dorin Recean și șefa statului elen au discutat despre realizarea proiectelor comune, avantajoase pentru cetățenii din ambele țări, și extinderea relațiilor bilaterale.

În prezent, Republica Moldova și Republica Elenă au semnate 27 de tratate internaționale care reglementează următoarele domenii: servicii aeriene, cooperarea economică, tehnologică și științifică, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, aspectele consulare, securitatea socială, evitarea dublei impuneri, cooperarea în domeniul culturii, educației, administrația vamală, turismul și readmisia.

3
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?