X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Prezidențiale: Igor Munteanu și-a înregistrat grupul de inițiativă la CEC

22 aug. 14:22   Politică
6 ore in urma 1373 0

Liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă, pentru alegerile prezidențiale. Igor Munteanu a mers la Comisia Electorală Centrală, iar ulterior a făcut anunțul pe Facebook.

„Împreună cu bunii mei prieteni și camarazi de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, am deschis astăzi drumul spre #opțiunealiberală în alegerile prezidențiale din toamnă. Pe această platformă sîntem deschiși spre dialog și cooperare. Doamne-ajută!”, a spus Munteanu, notează Noi.md cu referire la tv8.

Precizăm că pe 9 august, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a anunțat că își retrage sprijinul pentru Octavian Țîcu, la alegerile prezidențiale, pe motiv că ar crea „controverse politice”. Potrivit președintelui CUB, Igor Munteanu, această decizie desprinde definitiv formațiunea de orice asociere cu blocul „Împreună”. De cealaltă parte, liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a menționat că a fost o decizie „bazată pe emoții”, iar liderul LOC, Alexandru Bujorean, a calificat-o drept „joc” în cadrul blocului.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc pe 20 octombrie 2024. Pînă acum, șapte pretendenți la fotoliul de președinte au depus actele la CEC, în vederea înregistrării grupului de inițiativă. Este vorba despre:

  1. Ion Chicu - lider PDCM;
  2. Vasile Tarlev - ex-premier, independent;
  3. Alexandr Stoianoglo - fost procuror general, susținut de PSRM;
  4. Valeriu Pleșca - fost ministru al Apărării, înaintat de PSDE;
  5. Octavian Țîcu - istoric, ex-deputat, desemnat de Blocul „Împreună”;
  6. Tudor Ulianovschi - fost ministru de Externe, independent;
  7. Igor Munteanu - lider CUB.
0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав