X 
Cutremure stiri: 507

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R.Moldova se află într-o vizită oficială la Chișinău

4 oct. 14:47   Politică
3 ore in urma 930 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Siegfried Muresan, recent reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

Discuțiile s-au referit la agenda de modernizare și avansarea parcursului european al țării noastre.

Șeful legislativului și-a exprimat încrederea că, și în următorii ani, Parlamentul European va face tot ceea ce este necesar pentru a fi alături de țara noastră în drumul de a deveni un stat membru al Uniunii Europene. În context, europarlamentarul Siegfried Muresan a remarcat că, săptămîna viitoare, în plenul Parlamentului European va fi dezbătută situația din Republica Moldova. Ulterior, va fi propusă spre aprobare o rezoluție de susținere a integrării Republicii Moldova în UE.

„Avem nevoie de aliați puternici în lupta cu grupările criminale și cu toți cei care vor să ne dezbine, dar și de sprijinul financiar și tehnic pe agenda de reforme, care să ne ajută să construim un stat de drept, un stat pentru oameni. Mulțumesc, Siegfried, că aperi interesele Republicii Moldova! Împreună vom scrie istorie – locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”, a menționat Igor Grosu.

După întrevedere, vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, și președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia s-au referit la avansarea agendei europene a Republicii Moldova. Eurodeputatul a reiterat susținerea față de parcursul european al țării noastre. „Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova, fiindcă oamenii, în Republica Moldova, își doresc acest lucru, fiindcă integrarea europeană înseamnă prosperitate, bunăstare, dezvoltare economică”, a accentuat eurodeputatul Siegfried Mureșan.


2
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав