X 
Cutremure stiri: 508

Premierul României, la ședința comună: „Ne bucură să vedem la Chișinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată”

11 feb. 2022,, 12:36   Politică
2676 2

La Chișinău s-a desfășurat ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. În debutul ședinței, cei doi prim - miniști au făcut declarații.

Natalia Gavrilița a mulțumit României pentru tot sprijinul oferit și a menționat că investitorii de peste Prut sînt așteptați la Chișinău, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Ne întîlnim astăzi nu doar pentru o ședință simbolică, ci și cu o agendă extrem de ambițioasă în beneficiul cetățenilor".

„Îi așteptăm cu brațele deschise pe investitori. Reformele pe care le-am demarat, în special în sfera justiției, sînt menite să ofere inestitorilor certitudinea că afacerile lor se vor desfășura corect, fără intervenții arbitrare, acele vremuri s-au încheiat pentru totdeauna”, a declarat premierul R. Moldova.

„Am reușit să onorăm împreună o promisiune. Este o activitate cu încărcătură simbolică deosebită. Mă bucur să vedem acum la Chișinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relația cu România, asta ne permite să construim o agendă bilaterală ambițioasă...În 2020, în an de criză, România a oferit R. Moldova asistență de peste 46 milioane de euro”, a punctat prim - ministrul României, Nicolae Ciucă.


Premierul de la București a mai declarat România va fi în continuare susținătorul Republicii Moldova.

„Opinia României pe tematica Republicii Moldova este ascultată în capitalele europene și la Bruxelles, iar spriinul nostru este căutat în toate inițiativele destinate R. Moldova”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă s-a referit și la securitatea din regiune. „Contextul complicat de securitate îndeamnă la măsuri ample de întărire a rezilienței statului la posibile amenințări”, a menționat premierul român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав