Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Poza zilei: Echipa guvernamentală la Luxemburg

25 iun. 20:30   Politică
1277 0

Premierul Dorin Recean după startul negocierilor de aderare: „Am așteptat de mai bine de 30 de ani acest moment”.

„Avem datoria, cu toții, să-l valorificăm și să lăsăm moștenire copiilor o Moldovă pașnică, unde oamenii trăiesc în bună înțelegere și au o viață împlinită.

Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de aderarea la Uniunea Europeană. Conferința Interguvernamentală Republica Moldova - UE de astăzi, fixează începerea oficială a negocierilor de aderare și demonstrează că avem capacitatea să construim, pînă în 2030, un stat prosper, un stat european.

Negocierile pe care le-am început sînt un proces tehnic și complex și au drept scop coordonarea politicilor Republicii Moldova și UE pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri. Fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru oameni, legi corecte și previzibile, instituții eficiente, serviciu public calitativ.

În toamnă, voința poporului va confirma acest viitor al nostru, un viitor în marea familie europeană, în care să devenim o țară puternică, independentă, unde pacea și prosperitatea sînt garantate”, a spus premierul Dorin Recean.


2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?