Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii de externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan

4 mar. 05:00   Politică
1810 0

În a doua zi a Forumului Diplomației de la Antalya, vicepremierul Mihai Popșoi a avut o serie de întrevederi productive cu miniștrii Afacerilor Externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan.

Discuțiile cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Hakan Fidan, au marcat o avansare semnificativă în negocierile inițiate anterior la Conferința de Securitate de la München privind perspectivele de aprofundare a cooperării moldo-turce.

„Am făcut un schimb de opinii despre situația din regiune și l-am invitat pe omologul meu să viziteze Republica Moldova. Am convenit să valorificăm relațiile economice dintre Moldova și Turcia.”. – a spus Mihai Popșoi.

În cadrul dialogului cu Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe al Marelui Ducat al Luxemburgului, s-a pus accent pe evaluarea stadiului actual al relațiilor bilaterale și pe identificarea oportunităților de colaborare în domenii de interes comun.

„Au fost discutate și aspecte legate de reformele implementate în Republica Moldova, în contextul aspirațiilor acesteia de aderare la Uniunea Europeană”.– a declarat oficialul moldovean.


Cu Filip Ivanović, ministrul afacerilor externe al Republicii Muntenegru, discuțiile s-au concentrat asupra necesității de a impulsiona relațiile comercial-economice dintre cele două țări.

„Am vorbit și despre posibilitățile sporirii cooperării în domeniul turismului, Muntenegru fiind o destinație turistică atractivă”.

Întrevederea cu Jeyhun Bayramov, omologul azer, a fost o ocazie de a evalua stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor dintre Republica Moldova și Azerbaidjan.

„Am menționat că, țara noastră este interesată în cooperarea cu partea azeră în domeniul energetic, comercial - economic și investițional. Am mulțumit pentru invitația de a vizita Azerbaidjan”. - a conchis ministrul Popșoi.

Aceste întîlniri reprezintă pași importanți în consolidarea relațiilor externe ale Republicii Moldova și subliniază angajamentul continuu al țării pentru cooperare internațională și dezvoltare bilaterală.

5
1
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?