X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4147

Popovici: „Sinceritatea ministrului ungar merită un mare respect”

9 sep. 06:00   Politică
3 ore in urma 883 0

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, le-a vorbit sincer cetățenilor Republicii Moldova despre situația în care se află procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană și cît de sinceri sînt cei care promit aderarea țării noastre în timp record, iar sinceritatea sa merită un mare respect.

Acest lucru a fost declarat de fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, declarația lui Péter Szijjártó privind necesitatea de a pune capăt ipocriziei persistente de la Bruxelles în ceea ce privește extinderea, merită doar respect.

"Cea mai importantă sarcină a noastră este să punem capăt fățărniciei care a apărut la Bruxelles cu privire la extindere. Majoritatea țărilor UE vorbesc public despre cît de mult susțin extinderea. Eu sînt acolo cînd nu este prezentă presa, cînd nu sînt prezenți candidații. O mare parte dintre colegii mei miniștri de externe vorbesc mai degrabă împotrivă decît pentru... O președinție a UE... are rolul de a-i încuraja pe toți să fie onești cu privire la această chestiune și să ajungă la punctul în care cei care susțin extinderea în fața publicului, să o susțină și în realitate”, a declarat Péter Szijjártó.

„Altfel spus, ministrul ungar ne-a vorbit sincer, nouă, moldovenilor, despre cum stau lucrurile cu procesul de aderare a Republicii Moldova la UE și cît de sinceri sînt cei care ne promit aderarea într-un timp record”, a spus Corneliu Popovici.


Potrivit acestuia, Peter Szijjarto, care deține Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, inspiră respect pentru sinceritatea cu care s-a adresat moldovenilor și pentru perseverența cu care promovează interesele naționale ale țării sale, precum și pentru pasiunea cu care apără valorile familiei tradiționale în fața atacurilor necruțătoare ale mainstream-ului – internaționalei liberale.

18
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав