X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Popescu: „Cu fiecare pas pe care-l facem, sîntem mai aproape de UE”

11 aug. 2023,, 15:14   Politică
2306 1

Vicepremierul Nicu Popescu a prezidat o ședință de lucru alături de membrii cabinetului de miniștri, precum și cu președinții, secretarii și membrii grupurilor de lucru responsabili de coordonarea procesului de aderare la UE a Republicii Moldova.

Au fost purtate discuții referitoare la activitățile concrete prevăzute în planul nostru de acțiune, avînd ca obiectiv apropierea țării noastre de Uniunea Europeană.

„Am examinat cu atenție aplicarea măsurilor menite să sporească nivelul de pregătire pentru realizarea criteriilor de aderare. În prezent, sîntem în procesul de pregătire a autoevaluării conformității legislației naționale cu normele și regulamentele UE. Am convenit că pînă la data de 1 octombrie 2023, grupurile de lucru pentru cele 33 de capitole ale acquis-ului UE vor atribui fiecărui minister actele necesare pentru a fi transpuse în legislația națională.

Suntem ferm hotărîți să promovăm o comunicare fluentă și eficientă între ministere, iar acest obiectiv va fi îndeplinit prin intermediul Secretarilor Generali Adjuncți pentru Afaceri Europene. Cu fiecare pas pe care-l facem, sîntem mai aproape de valorile, standardele și oportunitățile pe care le oferă Uniunea Europeană.” – a menționat Nicu Popescu.

De menționat că moldovenii asociază aderarea Moldovei la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte asociații, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării lor și coexistență, precum și în construirea de relații atît cu Estul, cît și cu Vestul.


1
0
1
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?