Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Podolyak: „Kievul nu va lăsa fără atenție direcția transnistreană, aceasta va fi întărită”

27 dec. 2022,, 19:45   Politică
4668 0

Nu va exista vid în problema transnistreană, mai ales avînd în vedere realitățile de astăzi și comportamentul Rusiei.

Această declarație a fost făcută la postul de televiziune Moldova 1 de consilierul președintelui Ucrainei Mihail Podolyak în legătură cu demiterea reprezentantului special al Ucrainei pe problema transnistreană.

Potrivit acestuia, alți diplomați continuă să lucreze în această direcție. Reprezentantul Kievului a adăugat că nu există dublu sens în decizia de demitere a lui Yuriy Klymenko, doar că experiența diplomatică a lui Klymenko este acum mai necesară într-o altă poziție.

„Klymenko este, fără îndoială, un diplomat foarte experimentat și profesionist. Ceea ce a fost extrem de eficient în „direcția transnistreană”. Actuala demitere este legată doar de decizia președintelui de a intensifica brusc activitatea în regiunea așa-numitului Sudului Global. Klymenko a fost numit ambasador în Argentina, unde nu a fost un ambasador de mult timp”, a conchis Mihail Podolyak.

Iuri Klymenko a fost numit în funcția de Reprezentant Special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană la 9 februarie 2022, iar înainte de aceasta, în 2013-2021, a fost Reprezentant Permanent al Ucrainei la Oficiul ONU și la alte organizații internaționale de la Geneva.


Fostul Reprezentant Special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Viktor Kryzhanovsky, a murit tragic în octombrie 2021, ca urmare a căderii în propria casă.

2
2
2
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?