Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Platon: ”Stamate nu a susținut modificarea Legii Procuraturii care-i va permite lui Litvinenco să devină Procuror General

22 ian. 03:30   Politică
2754 0

Omul de afaceri Veaceslav Platon a venit cu un comentariu privind demisia răsunătoare a Olesei Stamate din funcția de președintă a Comisiei juridice numiri și imunități.

Cuvintele sale sînt citate de unimedia.info, scrie point.md

„Deci, care e motivul demisiei Olesei Stamati din funcția de președinte al Comisiei juridice din Parlament? Conform informațiilor mele, la ședința fracțiunii de la Președinție, grupul lui Recean, la care a aderat Litvinenco, a început a promova încă o modificare, deja a suta, a Legii cu privire la Procuratură. În speță, aceștia doreau retragerea din lege a cerinței față de candidatul la funcția de Procuror General cu privire la implicarea acestuia, în ultimii trei ani, în activitatea formațiunilor politice. Asta se făcea special pentru Litvinenco. O altă parte a fracțiunii, pe care o susține Maia Sandu, aspiră la un procuror romîn. Stamate s-a indignat. Nu se permite ajustarea legilor pentru un om concret. Cu atît mai mult, numirea unei figuri angajate politic. Cineva a propus chiar, mai în glumă, mai în serios, ca o condiție la selectarea Procurorului General, specificată în lege, că numele acestuia să înceapă cu „L” și să se termine cu „nenco”. Dar Stamate a pierdut această dezbatere și și-a anunțat demisia. E de mirare că cineva din PAS încă mai are principii”, a scris Platon pe canalul său de Telegram.

După cum s-a anunțat anterior, președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a anunțat că renunță la funcția de președinte al Comisiei începînd cu 1 februarie.

Ea a declarat că decizia sa se datorează dorinței sale de a se concentra mai mult pe creația legislativă și de a dedica mai mult timp copiilor și familiei. Stamate subliniază importanța unui sistem judiciar obiectiv și profesionist în interesul cetățenilor și își exprimă încrederea în succesul reformelor inițiate.

23
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?