Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Petkov: Problema cu transportarea gunoiului din Bălți a fost rezolvată, datoria plătită

11 iul. 21:58   Politică
7299 0

Răsturnare de situație la Bălți. Primarul municipiului, Alexandr Petkov, a anunțat într-un live pe Facebook că datoria istorică de 1 108 764 de lei față de poligonul de gunoi de la Țambula a fost achitată.

Petkov a luat această decizie chiar dacă datoria nu aparține Primăriei, iar criza a fost creată de conducerea incompetentă a întreprinderii responsabile de dvscuarea gunoiului.

În context, edilul a anulat Dispoziția privind convocarea ședinței extraordinare a Consiliului municipal Bălți la care urma să fie modificat bugetul local, așa cum au cerut consilierii PAS, PSRM, PCRM și de la Partidul Schimbării.

”Eu azi am anulat decizia privind convocarea ședinței extraordinare a consiliului municipal, consider că acest proiect făcut de ”coaliția haosului PAS, PSRM, PCRM și Partidul Schimbării” este ilegal, iar după ce direcțiile primăriei nu l-au avizat și pentru a nu-i lăsa pe copiii noștri fără indemnizații eu cu echipa de la primărie am decis că primăria mun Bălți azi va achita datoria integral față de poligonul de gunoi de la Țambula. Banii deja au fost transferați Direcției Reparații și Construcții Drumuri (DRCD) din Bălți”, a spus Petkov.

Primarul a amintit că datoria de peste un milion de lei s-a acumulat până intrarea lui în funcție, iar acum ”coaliția haosului”, formată din consilierii PAS, PSRM, PCRM și Partidul Schimbării, a încercat să creeze o catastrofă ecologică în oraș doar pentru a denigra imaginea Primăriei.


Precizăm că DRCD colectează anual de la populație circa 26 de milioane de lei pentru evacuarea gunoiului, cu un profit de 4,6 milioane de lei. Chiar și în aceste condiții, DRCD a reușit să acumuleze o datorie istorică față de gunoiștea de la Țambula.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?