X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4147

Péter Szijjártó: Ungaria sprijină aderarea Republicii Moldova la UE

8 sep. 19:00   Politică
6 ore in urma 2134 0

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar Ungaria susține acest parcurs ales de țara noastră.

Funcționari de la noi se vor afla săptămîna viitoare la Budapesta pentru a învăța din experiența Ungariei, țară aflată de 20 de ani în Uniunea Europeană, despre dezvoltarea locală, dar și proiectele de infrastructură. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, în cadrul unui interviu pentru Moldova1.

„Nu numai Moldova va avea beneficii din calitatea de membru al Uniunii Europene, ci și Europa la fel. Vă vom ajuta în continuare, vorbind de pregătire. Vom continua parteneriatul strategic pe care l-am început în 2020. De atunci, rezultatele vorbesc de la sine. Comerțul nostru a crescut de 2,5 ori. Anul trecut, s-a înregistrat al doilea cel mai bun volum comercial între cele două țări”, a menționat Péter Szijjártó.

Republica Moldova și Ungaria întreprind pași concreți privind implementarea planului de acțiuni privind schimbul de cunoștințe privind procesul de aderare la Uniunea Europeană, semnat pe 22 martie la Budapesta. În contextul acestui document, pînă la finele anului vor fi organizate vizite în Ungaria pentru 50 de funcționari din administrația publică moldovenească.

„Primul grup din 34 de funcționari va ajunge la Budapesta săptămîna viitoare. Toți împreună vor veni de trei ori pînă la sfîrșitul acestui an și vor participa la cursuri de pregătire în domeniul administrațiilor locale, politicilor fiscale și reglementărilor agricole. Așadar, cînd vor începe negocierile reale de aderare, vor ști care sînt cele mai importante sarcini”, a subliniat ministrul de externe al Ungariei.

3
1
0
6
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав