X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Perciun a spus care sînt șansele R.Moldova de a adera la UE

27 iun. 08:32   Politică
2228 3

Șansele ca Republica Moldova să adere în 2030 la Uniunea Europeană depind de eforturile pe care le va face țara noastră în această direcție, atît prin intermediul celor aflați la guvernare, cît și prin intermediul a cetățenilor înșiși.

Despre acest lucru informează ministrul educației, Dan Perciun, conform jurnal.md.

Faptul că există o deschidere la Bruxelles pentru a accelera anumite procese care țin de integrarea europeană a Republicii Molodva nu înseamnă, totuși, că asta va permite arderea numitor etape.

„Este un context istoric deosebit, un mediu mai prielnic pentru avansarea rapidă în direcția Uniunii Europene. Asta nu înseamnă că vom putea să sărim etape, dar în același timp, înseamnă că există o deschidere din partea țărilor membre de a extinde Uniunea Europeană și o disponibilitate de a accelera anumite procese care, de obicei, durau mult mai mult”, a menționat Perciun.

Întregul proces de aderare depinde însă de acum încolo exclusiv de eforturile pe care le va face țara noastră în această direcție. Altfel spus, obiectivul de a adera la Uniunea Europeană în 2030 este condiționat de cît de repede și calitativ vor fi implementate reformele necesare.


„Depinde foarte mult de noi. Mingea este în terenul nostru. Cu cît mai repede noi ne vom mișca, vom implementa reformele necesare; cu cît mai mult efort vom depune, cu atît mai probabil va fi să atingem acest obiectiv în 2030, așa că aici o să fie nevoie de un efort consolidat din partea întregii societăți. Aici va fi nevoie de un parteneriat cu fiecare cetățean, pentru că schimbările care trebuie să se producă sînt semnificative și volumul acesta de muncă trebuie făcut de către toată lumea. ”, a subliniat ministrul Educației.

8
2
0
0
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?