Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pascaru: Revenirea lui Filat ar putea aduce surprize în politica moldovenească

18 aug. 2020,, 15:00   Politică
4974 5

Vestea că Vlad Filat a fost reales în calitate de președintele al Partidului Liberal Democrat, formațiune de care nu s-a mai auzit aproape nimic în ultimii ani, este privită cu interes în cercurile politice.

Bunăoară, deputatul PSRM Nicolae Pascaru afirmă că reîntoarcerea lui Filat în politică ar putea da bătăi de cap liderilor actuali de dreapta – Maia Sandu și Andrei Năstase, cărora le-ar putea face concurență pe segmentul de dreapta. E cazul să ne așteptăm la surprize, se arată convins deputatul.

"Ceea ce face Filat acum, încearcă să se revanșeze în politică. De fapt, îl ținem minte, este un politician de mulți ani, pînă a fi premier, Vlad Filat a avut o carieră politică de 10-15 ani. Este unul din politicienii bătrîni, să spune așa, e ambițios după caracter. La timpul lui, Filat a făcut tot posibilul pentru ca PCRM să nu mai fie la putere. Datorită lui Filat, Voronin a trecut în umbra politică, și nu lui Plahotniuc. Pe eșichierul de dreapta, Filat este un concurent serios pentru Năstase și Sandu. Dacă e să punem pe cîntar ce a făcut Filat și ce a făcut Sandu, ultima practic nu are niciun 1% din acele realizări. Vorbim de liberalizarea regimului de vize, consolidarea relațiilor cu UE", a relatat Pascaru.

Deputatul socialist mai spune că Vlad Filat a fost o prezență cu greutate pe scena politică, avînd o echipă bine închegată, strategii de acțiune, însă a fost distrus de războiul politic. Potrivit lui, în contextul alegerilor viitoare, devine evident că Năstase și Sandu vor trebui să împartă electoratul cu Filat.

"Între Sandu și Filat o să fie mari dezbateri pe viitor. Filat poate să-i aducă aminte Maiei Sandu foarte multe "păcate", scandalurile în care a fost implicată cum ar fi: scandalul cu camerele video de la Bac, scandalul cu autobuzele, salariul primit în plic pe vremea cînd era ministru. Filat poate să arunce în aer eșichierul politic de dreapta. Va fi o luptă crîncenă pe dreapta și direcțiile se pot repede schimba. O mare parte din simpatizanții PLDM au trecut nevrînd la Năstase și Sandu, care constituia o alternativă la acea vreme.


Aparția lui Filat poate însă să aducă niște surprize foarte mari în politicul moldovenesc. Avem multe file neîntoarse ale politicii moldoventeși și credem că toamna asta vom avea multe suprize", conchide Nicolae Pascaru.

Menționăm că fostul premier Vlad Filat, condamnat anterior pentru fapte de corupție și eliberat din detenție la sfîrșitul anului trecut, a fost reales în funcția de președinte al PLDM, în cadrul Congresului Extraordinar al formațiunii, desfășurat pe 16 august curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?