Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

"Partidul Nostru" cere anularea deciziei CEC de a nu înregistra Grupul de inițiativă în susținerea alegerilor parlamentare anticipate

18 apr. 14:42   Politică
1839 0

"Partidul Nostru" a depus la CEC o cerere prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă în susținerea alegerilor parlamentare anticipate.

Despre acest lucru a anunțat liderul organizației politice, Renato Usatîi.

Potrivit lui, este clar pentru toată lumea, inclusiv juriști și experți în drept electoral, că decizia este ilegală și neîntemeiată și partidul va insista pe cale legală să li se facă dreptate lor și tuturor celor 70% din cetățenii țării care cer alegeri parlamentare anticipate.

La 28 februarie, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a propus organizarea unui referendum la vară pentru a afla dacă cetățenii moldoveni susțin ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

La 9 aprilie, Comisia Electorală Centrală a Moldovei a respins petiția de constituire a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării unui referendum privind alegerile parlamentare anticipate.


CEC și-a motivat decizia prin faptul că astfel de astfel de alegeri parlamentare anticipate survin numai ca rezultat al dizolvării parlamentului care se efectuează de către președintele țării. Și că „demiterea persoanelor, atribuită în sfera de competență a președintelui, nu poate fi subiect al problemei supuse unui referendum republican.

9
3
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?