X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Partidul Comuniștilor a semnalat numeroase încălcări în timpul pregătirii pentru alegerile prezidențiale

9 sep. 19:45   Politică
16 ore in urma 1647 0

Partidul Comuniștilor din R. Moldova a lansat o adresare deschisă către organizațiile internaționale și reprezentanțele diplomatice din Republica Moldova, semnalînd numeroase încălcări în pregătirea și desfășurarea alegerilor prezidențiale.

Au fost semnalate în detaliu aspecte precum încălcarea Constituției la stabilirea datei alegerilor, crearea unei perioade de dublă putere, contrazicerea hotărîrii Curții Constituționale, încălcarea principiului egalității participanților la procesul electoral, limitarea drepturilor cetățenilor de a participa la alegeri, dreptului de a alege și de a fi ales, lipsa de coerență și transparență în acțiunile autorităților, încălcarea principiului apoliticității președintelui, nerespectarea recomandărilor OSCE, părtinirea Comisiei Electorale Centrale.

„Acestea sînt doar cîteva dintre cele mai evidente grupuri de încălcări, pentru fiecare dintre ele putînd fi aduse zeci de exemple concrete, documentate. Continuarea unor astfel de acțiuni va duce la discreditarea nu doar a alegerilor, ci și a întregului proces democratic din Moldova. Transparența, onestitatea și corectitudinea alegerilor sînt principii fundamentale pentru păstrarea democrației și a statului de drept”, au declarat comuniștii din Moldova.

Ei au îndemnat structurile internaționale să ia măsuri urgente pentru a preveni degradarea în continuare a proceselor democratice din Moldova și pentru a asigura protecția drepturilor și libertăților omului, exprimîndu-și speranța pentru sprijinul și acțiunile active din partea organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice din Moldova.

36
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав