Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Părerea premierului Recean despre înțelegerile de cartel la cîteva companii petroliere

4 iul. 09:36   Politică
2441 0

Dorin Recean salută amenzile de sute de milioane aplicate de Consiliul Concurenței în cazul a șase companii petroliere, suspectate că ar fi încheiat un acord anticoncurențial care viza coordonarea prețurilor la carburanți pe piață.

Prim-ministrrul susține că este important ca instituția să „să se miște rapid” pe acest caz, precum și pe alte domenii.

„Așteptarea mea este ca Consiliul Concurenței să-și susțină această poziție și în instanță și cît mai curînd să meargă și peste alte sectoare care sînt la fel de importante, cum ar fi colectarea și comercializarea cerealelor, comercializarea fertilizanților sau, la fel, piața media.

Cred că știți cît de concentrată, monopolizată și exploatată era piața media. Există mai multe dosare, domenii, unde Consiliul Concurenței trebuie să se miște cît mai rapid.

Noi trebuie să încurajăm concurența și să pedepsim lipsa sau suprimarea ei în toate domeniile, pentru că doar așa vom avea cea mai bună calitate și prețuri pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.


Amintim că 6 companii petroliere au fost sancționate de către Consiliul Concurenței pentru coordonarea concertată și anticoncurențială a prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat.

Investigația s-a desfășurat în perioada martie 2019-ianuarie 2021. Suma totală a amenzilor aplicate se ridică la 480 de milioane de lei.

1
3
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?