X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

„Parașutistul a aterizat din nou în cap”. Un deputat PAS a numit Moldova un copil născut dintr-o victimă a violului

29 aug. 12:00   Politică
4 ore in urma 2298 0

Deputatul PAS Oazu Nantoi, cunoscut pentru pasiunea sa pentru parașutism în culorile drapelului rusesc, a provocat din nou indignare publică, de data aceasta cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, cînd a făcut o declarație scandaloasă, comparînd țara cu un copil născut în urma unui viol.

Ca victimă a unui viol, Nantoi se referea cu siguranță la România, care se pare că nu se consideră o victimă.

Această afirmație a generat critici puternice, mulți considerînd-o nepotrivită și ofensatoare, în special în contextul sărbătoririi unui eveniment atît de important pentru statul nostru.

"Republica Moldova a apărut în urma unui accident istoric, a unei violențe istorice. Dar un copil născut ca urmare a violului are aceleași drepturi ca un copil născut într-o familie fericită. Prin urmare, sărbătorim a 33-a aniversare a acestui copil", a declarat deputatul PAS Oazu Nantoi la televizor.

Nu este prima dată cînd Nantoi face astfel de declarații controversate.


Anterior, el a stîrnit furie cînd a spus că „fetele frumoase moldovenești vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, să servească în bordeluri soldații ruși-eliberatori!”.

Această remarcă a fost catalogată de deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, drept „o insultă scandaloasă la adresa femeilor din Moldova.”

Răileanu a subliniat că astfel de afirmații nu doar că jignesc femeile din țara noastră, dar și contribuie la degradarea discursului public. Ea a cerut ca Nantoi să își ceară scuze public pentru aceste declarații ofensatoare.

Se pare că parlamentarul nostru de vîrstă înaintată ar trebui să renunțe la saltul cu parașuta....

4
1
0
1
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав