Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ordinea de zi a ședințelor plenare, aprobată de Biroul permanent al Parlamentului

7 dec. 2023,, 09:45   Politică
1999 0

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 7-15 decembrie.

În prima lectură, parlamentarii vor examina, în mod prioritar, proiectul bugetului de stat pentru anul 2024, al fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, notează Noi.md.

De asemenea, vor fi dezbătute proiectele de rectificare a bugetului de stat pentru anul curent; simplificarea procesului de elaborare a proiectelor de acte normative; diminuarea unor taxe vamale.

În lectura a doua vor fi examinate proiectele cu privire la medicamente; la serviciile de mediere garantată de stat; extinderea termenului de desfășurare a activității de îngrijire calificată a copiilor în baza patentei de întreprinzător; instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale și proiectul cu privire la energia electrică.

În ordinea de zi se mai regăsesc proiectele privind asigurarea integrității și funcționalității pieței energiei electrice și cel privind instituirea unui nou mecanism de calcul al plății pentru posesia și folosința terenurilor din categoria fondului apelor.


Astăzi, ședința plenară va începe la ora 11:00.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?