X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Olaf Scholz vine la Chișinău: vizita este programată pentru vara acestui an

18 mai. 13:15   Politică
1903 1

Cancelarul german Olaf Scholz va întreprinde o vizită Republica Moldova în vara acestui an. El a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă după o întrevedere cu președintele Moldovei, Maia Sandu la Berlin.

„Moldova și-a demonstrat în mod repetat rezistența, ceea ce este un lucru admirabil. Permiteți-mi să precizez că Germania continuă să fie alături de ea. Vom sprijini Republica Moldova în măsura posibilităților noastre", a declarat Scholz.

Olaf Scholz a reiterat faptul că Germania va sprijini această țară în procesul de aderare la UE. În contextul situației actuale de securitate, cancelarul a lăudat, de asemenea, primirea refugiaților ucraineni și programul de reforme din Republica Moldova, menit să deschidă calea spre Uniunea Europeană.

„Sîntem bucuroși să vă sprijinim în această cale. Și, bineînțeles, mă bucur pentru continuarea cooperării și mă bucur că voi vizita capitala Moldovei, Chișinău, în această vară", a declarat Scholz.

Reamintim că, în cadrul vizitei de lucru la Berlin, Maia Sandu s-a întîlnit cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și cu președintele Bundestagului, Berbel Bas. Aceștia au discutat despre consolidarea cooperării economice dintre cele două țări, precum și despre reformele desfășurate în Republica Moldova.

6
0
0
2
64

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?