Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Oficial: Niciun moldovean nu s-a înrolat în armata rusă

26 sep. 10:47   Politică
4136 0

La ora actuală, niciun moldovean nu s-a înrolat în armata rusă și nu există nici informații despre înrolări în Transnistria, dar chiar dacă cineva va face acest pas, va fi sancționat dur, dă asigurări șefa statului, Maia Sandu.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei Republicii Moldova pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia Republicii Moldova, fără cetățenia FR, și se înrolează de partea agresorului”, declaraă Maia Sandu.

Acesata mai spune că a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să inițieze consultări bilaterale cu Federația Rusă în vederea excluderii cazurilor de recrutare a cetățenilor Republicii Moldova rezidenți în Federația Rusă în cadrul activităților de mobilizare desfășurate.

„Ministerul, alte instituții vor întreprinde măsuri de susținere a cetățenilor Republicii Moldova care vor să revină acasă din Federația Rusă. Ambasada deja lucrează în regim extins pentru a răspunde solicitărilor în creștere.

În ultimul timp, a crescut numărul de incidente în zona de securitate. Cetățenii sînt supuși unor controale, care nu sînt conforme standardelor misiunii de pacificare. Reprezentanții noștri în Comisia Unificată de Control solicită clarificări și lucrează să de-escaladeze situația.


Este evident că riscurile de securitate sînt în creștere. Aceasta înseamnă că avem nevoie de consolidarea sectoarelor de apărare, securitate și de menținere a ordinii publice. Toate instituțiile din aceste sectoare sînt mobilizate pentru a răspunde adecvat acestor riscuri”, a declarat șefa statului.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав