X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Oficial! Natalia Morari, candidat pentru fotoliul de Președinte al Republicii Moldova

18 iul. 10:02   Politică
11 ore in urma 3851 0

Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat oficial intenția de a candida la Alegerile Prezidențiale din toamnă.

Anunțul a fost făcut chiar de jurnalistă în cadrul unui briefing de presă.

”Mi-am dedicat ultimii 15 ani luptei împotriva răului, iar fiecare politician care venea era mai rău decît precedentul. Sîntem tot mai puțini, zîmbim mai puțin și cel mai important națiunea noastră este amenințată cu dispariția. Astăzi principalul sentiment care domină este disperarea. Credința în propriile noastre forțe a dispărut compelt, ni se spune că fără ajutor extern nu vom supraviețui. Aceasta este o minciună, nu doar că putem ieși din această mlaștină, dar chiar putem înflori ca un nou miracol economic. Moldovenii nu sînt un popor pricăjit, putem scăpa de capcana sărăciei. Principalul lucru este să ne dorim și să facem un pas decisiv înainte pentur o viață nouă. Trebuie să rezolvăm problemele interne. Nu pot rămîn deoparte, nu am urmărit o carieră politică, dar am decis să îmi înaintez candidatura la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent. Am luat o decizie foarte grea pentru mine, vreau ca fiul meu și toți copii să aibă un viitor mai bun aici acasă. Moldova are nevoie de schimbări radicale. Nu ne mai putem permite să așteptăm, sînt aici să lupt pentru Moldova noastră, pentru viitorul nostrul, timpul vorbelor deșarte s-a terminat”, a declarat Natalia Morari.

Reamintim că alegerile prezidențiale în Republica Moldova din 2024 vor avea loc la data de 20 octombrie 2024.

Conform Constituției Republicii Moldova, mandatul președintelui este de 4 ani, cu posibilitate obținerii a încă unui singur mandat (în total, președintele poate avea maximum două mandate). Dacă în cadrul alegerilor niciun candidat nu a obținut 50%+1 din voturi, atunci se organizează turul al doilea în care se confruntă primii doi candidați din primul tur, după numărul de voturi. Este declarat cîștigător cel care cîștigă cele mai multe voturi în al doilea scrutin. Poate fi ales Președinte al Republicii Moldova cetățeanul cu drept de vot care are 40 de ani împliniți, a locuit sau locuiește permanent pe teritoriul Republicii Moldova nu mai puțin de 10 ani și posedă limba de stat.


Pînă acum și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă: actuala șefă a statului Maia Sandu, Tudor Ulianovschi, fost ministru de externe în guvernul Filip, Andrei Năstase, fondatorul Platformei Dreptate şi Adevăr şi fost ministru de interne, Vlad Filat (lider PLDM), Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru), Alexandr Stoianoglo (fost procuror general, susţinut de Partidul Socialiştilor), dar și Irina Vlah fostul bașcan al UTA Găgăuzia.

12
2
1
3
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав