Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

O noua reuniune parlamentara moldo-romana

21 mai. 13:45   Politică
2225

O ședință comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României a avut loc la Iași, vineri, 20 mai. La finalul ședinței a fost semnată o declarație comună. Potrivit acesteia, membrii comisiilor și-au exprimat susținerea politică pentru organizarea în perioada următoare a unei reuniuni comune a celor două parlamente de la Chișinău și București.

De asemenea, deputații consideră oportună necesitatea implementării conceptului de control comun la frontiera dintre cele două state, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În document se mai menționează determinarea instituțiilor parlamentare de la Chișinău și București de a continua conlucrarea în domeniile de interes reciproc și în vederea accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Unirea eforturilor noastre reprezintă un fundament solid pentru realizarea obiectivului strategic prioritar de racordare fermă și ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin intermediul României”, se arată în declarația adoptată.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав