X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi întîlniri ale lui Mihail Popșoi la Conferința de la München

17 feb. 19:00   Politică
2770 0

În a doua zi a Conferinței de Securitate de la München, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut întîlniri cu omologii săi din Lituania, Austria, Letonia și Suedia.

În cadrul întrevederii cu omologul Lituanian, Gabrielius Landsbergis, oficialii au abordat subiecte ce țin de intensificarea relaţiilor bilaterale, precum și cooperarea în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. Republica Moldova a aderat recent la această platformă regională, în calitate de țară asociată.

„Am vorbit despre procesul de integrare europeană al țării noastre, dar și despre mersul reformelor. Gabrielius Landsbergis ne-a asigurat că va susține în continuare țara noastră în procesul de transformare și apropiere de Uniunea Europeană.” – a spus Mihai Popșoi.

Despre colaborarea moldo-austriacă vicepremierul Popșoi a discutat cu ministrul federal pentru afaceri europene și internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg.

„Am convenit să valorificăm cooperarea în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. În acest sens, omologul meu mi-a lansat invitația să particip la următoarea Reuniune a Strategiei. Am mulțumit ministrului pentru asistența oferită de către Austria pentru țăra noastră de-a lungul anilor.” – a declarat oficialul moldovean.


Cu ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Krišjānis Kariņš, Mihai Popșoi a discutat despre oportunitatea organizării reuniunii Comisiei Interguvernamentale moldo-letone pentru cooperarea economică, industrială și tehnico-științifică, dar și a unui business-forum. Vicepremierul Popșoi a exprimat recunoștința pentru invitația de a vizita Riga.

Cu ministru suedez Tobias Billström ministrul Mihai Popșoi a făcut un schimb de opinii privind pașii pe care îi întreprindem pentru a crește reziliența instituțiilor statului.

„I-am mulțumit pentru asistența de dezvoltare oferită Republicii Moldova orientată spre beneficiul cetățenilor.” – a conchis ministrul Popșoi.

2
5
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?