X 
Arşiţa stiri: 223
Jocurile Olimpice stiri: 292
Transnistria stiri: 1419

Nicu Popescu își face partid? Vlad Filat: Este un grup de cetățeni, care va asimila nemulțumiții de PAS

14 aug. 11:05   Politică
12 ore in urma 2700 0

Fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, ar urma să creeze și să conducă un nou partid politic. „Ar urma să preia nemulțumiții de guvernarea PAS, dar încă iubitori de Maia Sandu. Este vorba despre acest grup „Cetățeni pentru Europa”, în frunte cu Nicu Popescu”

Despre aceasta a declarat liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

„Pentru parlamentare, vin două proiecte noi politice, ca rezultat al gândirii „nonconformiste” de la Palat. Primul ar urma să preia nemulțumiții de guvernarea PAS, dar încă iubitori de Maia Sandu. Este vorba despre acest grup „Cetățeni pentru Europa”, în frunte cu Nicu Popescu. Discuția de bază este „necesitatea existențială” pentru moldovenii de pretutindeni ca Maia Sandu să fie aleasă pentru al doilea mandat, iar când se vorbește despre problemele generate de această guvernare, răspunsul este unul prompt - „doamna președintă știe, noi știm, nu putem face nimic acum, pentru că sunt alegerile prezidențiale, însă, imediat după acestea noi vom forma un alt partid, în frunte cu Nicu Popescu, va fi schimbat Guvernul și noi vom face, vom drege”. Aceasta este prima pernă de aterizare pentru unii”, a dezvăluit liderul PLDM.

A doua „pernă” ar fi un partid care ar urma să fie creat și condus de actualul ministru al Energiei. Victor Parlicov va demisiona din Guvern, după alegerile prezidențiale, iar ministerul pe care îl conduce va dispărea, domeniul fiind trecut la Ministerul Economiei, a declarat Vlad Filat.

"Concursul pentru Consiliul de Administrație la MoldovaGaz este ultima acțiune, după care va putea să se lanseze în acest proiect politic. Noi când vorbim despre schimbarea guvernului, nu vorbim obligatoriu și despre schimbarea premierului. Guvernul poate fi schimbat cu același prim-ministru, dar cu schimbarea structurii și cu personaje noi”, a declarat Vlad Filat.


Nicu Popescu, Victor Parlicov și responsabili din PAS nu au comentat, deocamdată, declarațiile fostului prim-ministru.

5
5
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав