X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu comisarul european pentru economie

7 iul. 2023,, 09:59   Politică
2086 0

Nicu Popescu, Ministrul afacerilor externe și integrării europene, a avut o întrevedere cu Pablo Gentiloni, comisarul european pentru economie, cu care am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, notează Noi.md.

”În context, am salutat prezentarea verbală a Comisiei Europene, care a evaluat deja trei din cele nouă recomandări drept implementate pe deplin și a recunoscut progresul semnificativ realizat în privința celorlalte șase recomandări.

Am mulțumit pentru noul Pachet de Asistență pentru Republica Moldova, anunțat recent de către Comisia Europeană, care va sprijini eforturile țării în aprofundarea cooperării cu UE în beneficiul cetățenilor noștri. Acest sprijin este o expresie clară a solidarității pentru Republica Moldova și disponibilității UE de a susține agenda de transformare și racordarea la standardele UE spre asigurarea păcii, stabilității și prosperității țării”, a menționat Nicu Popescu într-o postare de pe rețelele sociale.

De asemenea, acesta a apreciat includerea în premieră a unei analize succinte a situației macroeconomice a Republicii Moldova în previziunile economice din primăvara anului 2023 ale Comisiei Europene, la fel exprimînd interesul spre conectarea țării noastre la exercițiul Programele de Reformă Economică a UE, similar țărilor din Balcanii de Vest.

”Acest lucru care va pregăti țara noastră pentru viitoarea participare în mecanisme de coordonare a Politicii Economice a UE”, a concluzionat Popescu.

1
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?