Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

NATO și-a exprimat sprijinul pentru suveranitatea Republicii Moldova după exploziile din Transnistria

26 apr. 2022,, 21:55   Politică
2533 0

NATO este îngrijorată de exploziile din Transnistria, intenționează să monitorizeze îndeaproape situația și își exprimă "sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei". Despre acest lucru a declarat marți jurnaliștilor un reprezentant al serviciului de presă al alianței, scrie tass.ru .

"NATO este îngrijorată de seria de explozii care au avut loc în regiunea transnistreană a Moldovei în ultimele zile. Moldova este un partener pe termen lung al NATO", a spus el. "Transnistria face parte din Republica Moldova, iar NATO sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova."

NATO a reamintit, de asemenea, despre operațiunea specială rusă care are loc în Ucraina vecină și a promis să "monitorizeze îndeaproape situația din Moldova".

Autoritățile din Transnistria au introdus marți cod roșu de pericol terorist după atacurile teroriste comise pe teritoriul republicii. Marți, persoane necunoscute au aruncat în aer două antene ale unui centru radio regional din localitatea Maiac din raionul Grigoriopol din Transnistria. Cu o zi mai devreme, în clădirea Ministerului Securității Statului s-a trasă cu lansatoare de grenade. S-a anunțat că în ambele cazuri nu au existat victime. În martie, organele de Stat din Transnistria au recepționat mai multe mesaje anonime privind minarea mai multor școli, a instituțiilor medicale, centrelor comerciale și a altor facilități.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?