X 
Arşiţa stiri: 226
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1421

Natalia Morari, indignată de inacțiunea procuraturii în privința lui Grosu, Sandu și Plahotniuc

19 aug. 12:03   Politică
6 ore in urma 2761 1

Jurnalista Natalia Morari cere procuraturii să inițieze un dosar penal împotriva lui Igor Grosu, Maia Sandu și Vlad Plahotniuc în legătură cu scandalul privind achiziționarea camerelor video pentru Ministerul Educației în 2013.

Morari a amintit că fostul procuror al Chișinăului, Ivan Diacov, a vorbit în direct la TV despre o schemă frauduloasă în care au fost implicați înalți funcționari PAS și acoperiți de Vlad Plahotniuc. La acel moment, Grosu a organizat licitația la indicațiile Maiei Sandu, care ar fi trebuit să cunoască detaliile achiziției. Potrivit acesteia, rezultatele licitației au fost anulate pînă când licitația a fost cîștigată de compania „potrivită”, care a instalat camere chinezești în locul celor germane scumpe:

„Domnul Diacov, vă reamintesc - fostul procuror al Procuraturii mun. Chișinău, a participat la emisiunea colegului nostru Gheorghe Gonța și, cum se spune, a relatat istoria din 2013: cum l-a sunat prietenul său Vlad, și noi cu toții știm foarte bine despre cine este vorba, și i-a cerut să închidă dosarul. Licitația de achiziție a camerelor video a fost anulată pînă cînd a câștigat firma care trebuia să cîștige, iar diferența de bani nu se știe unde s-a dus”.

Morar consideră că dezvăluirile lui Diakov din interviu s-au dovedit a fi o „mărturisire a vinovăției”, iar procuratura ar trebui să reacționeze imediat:

„Faptele de infracțiune sînt evidente! Sînt foarte curioasă dacă procuratura va reacționa sau nu! Va fi deschis un dosar penal împotriva actualului președinte al Parlamentului Igor Grosu și a actualului președinte al țării sau nu?!”, s-a adresat Morari procuraturii în emisia unui post de televiziune.


Amintim că Natalia Morari a depus o plîngere la Procuratura Generală, pe numele lui Ion Munteanu în care solicită inițierea unei cauze penale pentru imixtiune în justiție în dosarul privind delapidarea fondurilor publice la achiziția camerelor video pentru examenele de bacalaureat din 2013, cînd Maia Sandu era ministru al Educației, iar Igor Grosu viceministru.

53
7
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав