X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4132

Nantoi rămîne nesancționat

3 sep. 10:43   Politică
3 ore in urma 979 0

Poliția a decis să nu aplice sancțiuni deputatului PAS Oazu Nantoi în urma declarațiilor sale despre „moldovencele frumoase” și „bordeluri”, considerînd că nu a fost comisă nicio încălcare a legii.

Acest răspuns a fost comunicat deputatei din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, care a cerut sancționarea lui Nantoi pentru discursul său, anunță Noi.md

Deputata Adela Răileanu a reacționat cu indignare la răspunsul Poliției, subliniind discrepanța dintre concluziile Consiliului pentru Egalitate și poziția Poliției.

La sfîrșitul lunii iulie, Consiliul pentru Egalitate a constatat că discursul lui Nantoi poate fi perceput ca „instigare la discriminare pe motive de prejudecată”, asociind femeile din Moldova cu prostituția.

Consiliul a decis însă să respingă plîngerea, menționînd că nu are competența de a sancționa astfel de fapte, atribuindu-și rolul de a readresa cazul către Poliție.


„Consiliul pentru Egalitate a identificat elemente care pot fi considerate instigare la ură, dar poliția nu vede nicio problemă,” a declarat Adela Răileanu.

Deputata a atras atenția asupra faptului că această situație nu se rezumă doar la declarațiile deputatului, ci reflectă o problemă mai profundă în societate. „Este trist faptul că am ajuns într-un punct în care cetățenii acestei țări sunt umiliți, dar nimeni nu le face dreptate,” a adăugat ea.

Criticând atitudinea Poliției față de caz, Răileanu a menționat că, deși instituția a luat partea deputatului, „femeile polițiste, soțiile și mamele polițiștilor au o altă perspectivă.” Ea a subliniat că funcția publică nu ar trebui să fie mai presus de lege și de interesele cetățenilor.

„Regimurile vin și pleacă, dar legea ar trebui să rămână lege și să apere oamenii. Demnitatea și respectul față de cetățeni trebuie să fie prioritatea politicienilor, iar instituțiile statului trebuie să asigure dreptate pentru toți,” a concluzionat Adela Răileanu în postarea sa.

Plîngerea împotriva lui Oazu Nantoi a fost inițiată de deputata Adela Răileanu, ca urmare a unei declarații făcute de Nantoi pe 14 iunie, în care acesta a criticat legăturile dintre Rusia și anumite grupuri din Republica Moldova, referindu-se la „moldovencele frumoase” care ar putea ajunge să servească soldații ruși în bordeluri, în condițiile unui regim rusesc în Moldova.

2
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав