Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Muravschi: "Comitetul Anticorupție pe lîngă președinte poate deveni un instrument de presiune asupra oponenților"

16 iun. 2021,, 09:45   Politică
3697 3

Comitetul Consultativ Independent Anticorupție cu participarea experților străini, creat recent în Moldova de președintele Maia Sandu, poate deveni un instrument de presiune asupra oponenților politici.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi în emisia unui post privat de televiziune, relatează Noi.md.

"A fost înființat un Comitet Consultativ Independent Anticorupție, din care fac parte cetățeni străini. Eu cred că rezultatul activității acestui consiliu va fi pur și simplu completarea coșului de gunoi cu un nou set de rapoarte. Dar acest comitet, dacă Procuratura, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei vor începe să le deschidă ușile, în sensul că acesta este consiliul prezidențial, trebuie să le dăm toate documentele și așa mai departe, ar putea servi într-o anumită măsură drept sursă de acumulare a materialelor din care poate fi format un material compromițător pentru a face presiune asupra rivalilor politici", a declarat Alexandr Muravschi.

Potrivit lui, de aceea, acest comitet ar trebui tratat foarte simplu.

"Nici o lege nu prevede o astfel de structură, președintele ca președinte are dreptul să creeze pe lîngă el orice consiliu de natură consultativă, și acest consiliu poate oferi președintelui orice consultație, măcar și ziua ori noaptea etc., dar nu să efectueze investigații, așa cum s-a afirmat", a spus Alexandr Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?