Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Rusia vor organiza o conferință de amploare privind dinastia Cantemir

20 aug. 2020,, 17:30   Politică
2860 1

Ambasadorul R.Moldova în Rusia Andrei Neguța a avut o întrevedere cu directorul Departamentului istorico-documentar al Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse Nadejda Barinova.

Cei doi oficiali au discutat despre valorificarea patrimoniului istoric comun al Republicii Moldova și al Federației Ruse, legat de dinastia Cantemir.

Ambasadorul a reiterat interesul părții moldovenești de a realiza acțiuni comune privind viața și activitatea scriitorului și diplomatului Antioh Cantemir, fiul lui Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei.

Partea rusă a susținut inițiativa, menționînd că în arhiva Ministerului Afacerilor Externe rus se află un număr limitat de documente istorice, care ar conține informații privind dinastia Cantemir.

Astfel, organizarea și desfășurarea unei conferințe de amploare cu cercetătorii moldoveni și ruși ar permite identificarea unor noi documente de epocă, mărturii istorice și informații relevante, privind acest subiect important din domeniul umanitar al ambelor state.


Antioh Cantemir a ocupat înaltul post de reprezentant, trimis al Rusiei la Londra, iar mai tîrziu la Paris. De asemenea, diplomatul a fost cunoscut ca unul din fondatorii curentului poetic al poeziei satirice ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?