X 
Cutremure stiri: 500

Misiunea preelectorală a APCE va întreprinde o vizită în Republica Moldova

16 sep. 13:15   Politică
13 ore in urma 1585 0

Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va efectua, în perioada 16-19 septembrie, o vizită în Republica Moldova pentru a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară în preajma scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional din 20 octombrie 2024.

Oficialii vor avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov. Agenda vizitei mai include discuții cu președintele Autorității Naționale de Integritate, Lilian Chișca, cu președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, cu membrii Comisiei Electorale Centrale. Delegația misiunii preelectorale a APCE are planificate discuții cu principalii candidați la președinție și liderii partidelor politice, cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale implicate în observarea alegerilor și cu reprezentanți ai mass-media.

Din componența delegației APCE conduse de Thórhildur Sunna Ævarsdóttir fac parte Chris Said (Malta), Valentina Grippo (Italia), Laura Castel (Spania), precum și coraportorii pentru onorarea obligațiunilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez (Elveția) și Zanda Kalniņa-Lukaševica (Letonia).

Amintim că pe 20 octombrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, concomitent cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. În acest context, o delegație lărgită a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va veni în Republica Moldova în perioada următoare pentru a monitoriza procesul electoral.

2
0
0
3
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав