X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministra Mediului a vizitat zonele afectate de furtună din Edineț

28 iul. 2023,, 07:25   Politică
3757 0

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a vizitat joi zonele afectate de furtună din raionul Edineț. Furtuna din seara zilei de 25 iulie a afectat mai multe localităţi din raioanele de nord şi a produs cele mai însemnate pagube în orașul Edineț și satele din împrejurimi.

Atunci, reprezentanții mai multor instituții au intervenit în teritoriu pentru a defrișa copacii doborîți pe drumurile locale, care au blocat circulația în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru înlăturarea arborilor și crengilor, care s-au prăbușit peste mai multe autovehicule, notează Noi.md.

Iordanca-Rodica Iordanov a avut discuții cu reprezentanții autorităților publice locale din raion și a vizitat mai multe edificii afectate de furtună.

Ministra Mediului a solicitat reprezentanților Agenției „Moldsilva” și Inspectoratului pentru Protecția Mediului să acorde ajutorul necesar administrațiilor publice locale pentru a debloca drumurile precum a stivui lemnul dar și de a-l contabiliza corespunzător.

Prejudiciile și pagubele materiale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile sînt stabilite în cadrul Comisiilor teritoriale pentru Situații Excepționale.


În cadrul ședinței de Guvern din 26 iulie, premierul Dorin Recean subliniat că în viitorul apropiat urmează să fie aprobată distribuirea din rezervele de stat a tot ce e necesar celor care au avut de suferit.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?